dimecres, 29 de setembre del 2010

Una passejada i el primer brou.


Ahir mentre sopava, havia posat al foc l’olla gran per fer el primer brou de la temporada: ceba, porro, api, nap, pastanaga, xirivia, col i pel que fa a les carn, amb l’idea de fer-lo lleuger, eren ossos de vedella, “piumoc” (os de porc salat), gallina, orella de porc (per la gelatina) i un bocí petit de cansalada.  Va ser una sort preparar-lo ahir ja que avui en arribar al poble, m’he enredat amb en Xavi per anar a veure si trobàvem rovellons.  Com de costum l’únic que he aconseguit ha estat una bona tanda d’esgarrinxades, sort que en tornar en Salvador ens havia convidat a fer un vinet a casa seva, un magnífic ull de llebre amb pica-pica inclòs. I així engrescats amb l’amable conversa se’ns han fet les nou tocades.
Preparar el sopar ha estat ràpid, he fet bullir, en el brou, uns galets i mentre coïen, he preparat la salseta del segon plat, que era l’orella de porc, simplement escalfada en el mateix brou.  La salseta fresca i ràpida de fer, era una mena de vinagreta de pesto.  L’he preparada directament al vas del pimer: all cru, alfàbrega, julivert, pinyons, mostassa, oli, sal i pebre negre, ben passat, que quedes lligada.  Amb la resta del vi d’ahir i un bocí de formatge (Tomme de Savoia) per postres, m’he quedat força satisfet.