dissabte, 13 de novembre del 2010

Cultura de vi i sopar xinès.


L’entrevista a Radio Sabadell, ha estat força animada, em parlat dels vins per cuinar, de tot plegat una mica en aquest tema i hem acabat parlant de la cuina de la quitxalla i del pa amb vi i sucre.  Haig de dir que m’agrada’t agafar el tren per anar a xerrar del vi a una ciutat que conec molt poc però que m’ha semblat com molt plena de vida.  (Si voleu sentir el programa podeu fer-ho a: http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_4898_36.mp3 ).   A la tarda, com de costum m’he estat fullejant l’Amades, el mes de Novembre es força pròdig amb dades vinícoles, i encara que ja ha passat Sant Martí (ahir) no em resisteixo a posar aquest verset:
                                                       Per Sant Martí,
                                                       mata el porc
                                                       i enceta el vi.
De tota manera el vi novell s’encetava a alguns indrets de Catalunya per Tots Sants, acompanyant els panellets, junt amb els vins dolços mes vells.   
Encara a Barcelona, no aniré al poble aquest cap de setmana, i amb poques ganes de treballar hem anat tota la família a sopar al nostre restaurant xines predilecta, res a veure amb el que coneixeu, es un lloc on van els xinesos i com que ens coneixen de temps ens fan molt bon tracte: les verdures xineses saltejades, la carn amb gingebre, els dim-sum de gingebre, la sípia a la planxa amb la seva salsa especial, les cuixes de granota amb cinc cuinats diferents, etc. Tot un festival en fi, i a un preu molt honest. (be us dono una pista: està al carrer Rosselló, banda muntanya, entre Bruc i Girona si no recordo malament). I cap al llit que demà toca comprar  a la Boqueria i això sempre es un plaer.