dissabte, 11 de desembre del 2010

Sopar de Nadal pels socis del Barcelona Pipa Club.


Avui he estat tot el dia amb  aquest tema, ahir tarda, ja vaig fer compra i avui de bon matí he començat a preparar els Rotllos Menorquins pel sopar.   Podeu veure la recepta complerta al Cuina Catalana de  Veritat, he variat la condimentació per que era nadalenc: all, ceba tendre, ceps secs (triturats a pols amb l’un-dos-tres), canyella, nou moscada, pebre vermell, herbes de Provença, pinyons.  Mentre es dauraven els rotllos al forn, he baixat a comprar les fruites seques que serien la guarnició.  Després en vista de que encara no era cuit he baixat a comprar tabac pel mes:  sorpresa !!! era com molt mes car: així no aconseguiran mai que deixi de fumar ans al contrari em tornaré activista pro tabac i denunciaré totes les contradiccions i coses sospitoses sobre aquest tema (hackers fumadors, a veure si esteu pel tema, que hi ha molta tela)
El sopar al Pipa club ha estat perfecte, de primer he fet una olla Aranesa cabal, seguint les meves pròpies instruccions al Cuina Catalana, ha quedat deliciosa al dir de tothom, a mi també m’ho ha semblat, ja que es costum que sopi amb ells.  Els torrons de postres, vi del Penedès, cava, i les nadales que hem cantat i han acabat en havaneres i altres coses, amb la gent del Pipa mai se sap el final.  En fi un dia rodó, he gaudit cuinat, menjant, bevent, fumant i xerrant, sabeu quelcom millor?.

2 comentaris:

Jordi Romeu ha dit...

Hi ha molta gent del Bedorc que em demana que et demani les instruccions (em sembla que vosaltres en dieu "recepta") per aconseguir les olives negres arrugades que fas.
Crec que un dia (perdó que no se m'enfadi ningú) una nit, ens podries indicar com funciona això.
De fet estem en temps de collir olives tot i que per fer-les per menjar, i no per oli, s'ha d'esperar a la lluna minvant, que a ningú se li acudi collir-les amb lluna nova (com és ara) doncs se li tornaran "lloques" que mai he sabut que vol dir.
Salut!

Anònim ha dit...

Lo de les olives mortes jo ho faig així (probablement hi ha altres maneres però les que dieu va ser fetes en aquesta manera)
Cal collir les olives ben madures (negres) i rentar-les be amb aigua, especialment si s'han collit de terra, com sol ser habitual, estem parlant d'olives d'una certa mida, no d'arbequines. Després cal posarles en algun recipient, de vidre o terrissa, capa d'olives i capa de sal gruixuda (o no) i deixar-les un o dos mesos en lloc fresc, fins que tinguin la pell arrugada. Llavors rentar-les de nou i adobar-les amb oli i alls i conservar-les en alguna gerra també de vidre o terrissa. Apa animeu-vos a pobar-ho, que no es tan complicat de fet.
Pere Sans