dissabte, 1 de gener del 2011

L’home dels nassos, sopar de cap d’any, Any Nou, un bon sopar....!

Ha estat un dia de lluna d’octubre total, núvols, sol, plujeta, un dia amb un xic de nyonya, si voleu.  Matí de fer pa, pel sopar, d’anar de compres a la Boqueria, amb la Gemma, la meva neta i especialista en cuina. De començar a preparar el sopar. En fi un altre dia a la cuina, però s’ho valia. Ah!, per cert he vist l’home dels nassos, entremig de tot (Bon any Joaquim).
El sopar començava amb el tast de l’oli novell, el del Bedorc. Hi havia mes coses, a part del pa d’espelta que havia fet al matí, les anxoves d’en Joan i el salmó de la Pamela.  Després la terrina de foie que vaig fer l’altre dia.  Seguia la cassola de verdures ofegades, que havia preparat  a la tarda, aromatitzada amb el “pebre llong” que ahir em va passar en Pep Salseta (ja en parlarem d’això). En fa vergonya però desprès encara ens hem menjat el superb lacón cuit al forn que ha portat la Jan, amb puré de patates “rate” (seguint tots els consells d’en Robuchon), que he preparat, i un poc d’amanida de canonges.   Els raïms amb TV3, com deu mana, i encara ens quedaven els formatges... la Pam havia portat un parell de formatges d’Escòcia i jo en tenia alguns al punt, Gorgonzola a part.  Dels vins cal deixar constància:  xarel·lo del Penedès, Albarinyo, un dolç de Calahorra, amb Malvasia, garnatxa 2008 de Calatayud (l’ha portat la Pam i es d’abans d’en Parquer),Un Rioja 2007, un Minervois 2005 de la meva col·leccio privada. I un munt de espumosos del país, a destacar el nou rosat de la Pam.
Ho sento si us heu quedat amb gana, però us desitjo un immillorable Any Nou.
FELIÇ 2011 , (Se que serà bo per tots els que llegiu aquestes línies).