divendres, 4 de març del 2011

Pluja, Dijous gras, sant Medir i sopar de tapes.

La pluja ens ha acompanyat tot el dia, una pluja immillorable pel camp, fa temps que feia falta.  Resulta que avui era sant Medir, sant relacionat amb les faves i del que explica l’Amades em quedo amb la costum de menjar, el dia d’avui, faves amb medalles (es a dir cuinades amb rodanxes fines de botifarra.  De botifarra anàvem en Jordi, en Marc i jo, que hem sortit a sopar i com que era Dijous Gras, tocava menjar-ne, no es pot dir que haguem triomfat pel que fa a la botifarra d’ou, que no n’hi havia enlloc (quina pena).
Hem fet el primer mos a La Palma: truita de carxofes i tonyina amb pebrot del piquillo, amb un vi d’Alacant (una mica Parker).  Després al Ginger, uns espagueti amb botifarra ibèrica (ara sí), salsa de tomàquet i anís,  realment gloriosos, amb el vi del mes, un Ribera de Duero.  Ja per tancar al  Bidasoa formatges: Idiazabal i Roncal francament bons amb vi de la casa.  Com sempre en Jordi ha anat a dormir i en Marc i jo hem fet el carajillo i xupito de nou al Ginger, amb el Truc rosegant com sempre i conversa amb en Ramon (de Mercaders) i en Joaquim, que ho te fàcil, ja que viu a sobre del bar.  Avui ens hem portat be i no hem parat al Groucho, que ve el cap de setmana i cal dormir una mica.