dilluns, 18 d’abril del 2011

El mercat de la Boqueria, foie i un bon sopar a casa.

Cap a migdia he anat a la Boqueria, havia quedat amb l’amiga Nebras, que volia que l’hi preparés una terrina de foie per a una festa familiar. No es podia donar un pas, pel gran nombre de turistes badant, obstruint el pas i fent fotos, de compradors ben pocs, i es que si segueix així la cosa, tothom deixarà d’anar-hi a comprar, que muntin una fira de xiringuitos per guïris i es guanyaran més be la vida, però no cal que es digui mercat.  Hem comprat el foie a Avinova de l’amic Salvador i ella s’ha endut uns quants “canetons” (ànecs joves) per la seva festa.  Desprès d’un entrepà al Heidelberg de la Ronda i acabar les compres ens hem posat a la feina i la terrina reposa a la nevera fins demà que la vindrà a recollir.
Per sopar i després del meu bany de sals de l’Himàlaia, que m`ha obert la gana, m’he preparat un brou de peix amb caps i espines que tenia al congelador, com sempre a l’olla amb un raig d’oli ceba abundant a tires, un parell de tomàquets secs a bocins, un all laminat, comí abundant , els trossos de peix, sal i un bon pessic de pebre vermell.  Tot ofegat, a foc mes aviat viu, una estona abans de posar l’aigua i fer bullir un xic alegrement.  Colat el brou simplement hi he bullit un grapat d’arròs i cap a taula.  De segon he menjat una petxina ( conxa de pelegrí, que reomplo amb pasta de croqueta i guardo congelada, al moment la gratino amb pa ratllat i parmesà). 
Per beure he obert una ampolla de vi portuguès, un reserva 2007 de Dao, recordava els vins de Dao com de tanins potents, aquest mes aviat els tenia suaus i dolcencs, ¿també arriba en Parker a Portugal?. Sembla que sí.