dijous, 22 de desembre del 2011

Dijous, altre dia amb temes gastronòmics a primera línia.

No puc dir que fos de bon matí, ja que procuro dormir el que toca (que no és molt) i vaig anar a dormir tard, però he anat a mig matí a la Boqueria a fer la compra  de verdures per l’olla de Nadal i altres coses.  Tenia a migdia l’aperitiu que l’Ateneu fa pels responsables de seccions i tertúlies, a més de la Junta directiva, una vetllada força amable i profitosa pel que fa al intercanvi d’opinions i futures col·laboracions. M’he quedat encara una bona estona al jardí bevent i xerrant.  A la tarda encara alguna compra relaxada i ja ha estat hora de pensar en el sopar.
Seguint amb la bona costum de buidar nevera abans de la bogeria nadalenca, he preparat una crema amb la resta del brou i les verdures de coure el lacon d’indiot de la Tastúlia, per espessir i donar sentit he fregit uns parell d’alls pelats i sencers en oli abundant en el que he fregit, retirats els alls, unes llesques de pa, he afegit tot plegat al brou i he deixat bullir uns minuts abans de passar-ho per pimer.  De segon unes croquetes ja fetes que corrien per la nevera, amb una torrada amb pa amb tomàquet i oli del Bedorc.   Per beure m’he encetat un negre del Montsant (garnatxa i shirà) del 2010, força interessant.