dilluns, 18 de març de 2013

MIRACLES

El primer miracle el del 4-0 del Barça. quan ja ho donàvem tot per perdut, amb intervenció directa de la Moreneta desviant la pilota al pal. El segon ha estat la confirmació absoluta de la meva jubilació parcial, fins i tot ja he cobrat la primera paga com pensionista. Finalment el tercer miracle es que estigui escrivint aquestes línees, ja el meu estat d’ànim no esta encara del tot recuperat dels darrers temps d’impasse.  El motiu més evident per fer-ho ha estat un plat que vaig cuinar, fa un parell de dies, que en quedar tant bo no vull deixar de compartir-lo amb vosaltres.
Aquests dies i com una manera de no pensar gaire, m’estic llegint els relats de l’inspector Montalbano, de Andrea Camilleri, en que el protagonista no para de menjar plats de pasta amb peix, amb sardines, amb cloïsses, etc. es doncs aquesta una recepta d’inspiració siciliana.  Al mercat, vaig comprar mig quilo de cloïsses i poc més de 300 grs. de gamba llagostinera, que em vaig entretenir a pelar.  Amb els caps i clofolles vaig preparar un fumet, amb ceba ofegada, pebre vermell, un bocinet d’anís estelat i un litre d’aigua . Vaig obrir en un cassó les cloïsses i els suc al vaig posar al fumet que va coure uns tres quarts d’hora.  En el wook gran vaig ofegar tres fondos de carxofa tallats a talls molt fins i un poc d’all i ceba tendres, sense deixar-ho coure massa. Hi vaig afegir el fumet i una bona cullerada de farina desfeta en aigua freda, als 15 minuts de coure la salsa i vig posar pebre negre,  les cues de gamba pelades i al cap d’un minut les cloïsses remenant be i apagant el foc. Els espagueti (600 grs)bullits en aigua i sal, escorreguts, els vaig incorporar a la salsa i ben remenats cap a taula.  No recomano posar-hi formatge ratllat, el plat és exquisit tal qual.